Diş Beyazlatma
Çeşitli iç ve dış etkenlere bağlı olarak diş minesinde renkli organik ve inorganik maddelerin oluşması durumunda kişi diş beyazlatma işlemine ihtiyaç duyabilir. Bleaching işlemleri oksidasyon-redüksiyon tepkimesi üzerine kurulmuştur. Söz konusu organik ve inorganik maddeler diş beyazlatma jelleri aracılığıyla giderilir. Oksijen açığa çıkaran bu jeller diş yüzeyindeki renkli maddelerin renksiz maddelerle yer değiştirmesini sağlar. Böylece beyazlama gerçekleşir.
Diş beyazlatma işlemi, jellerin dişler üzerine doğrudan sürülmesi yahut özel bir ışık kaynağı veya lazer kullanılarak reaksiyonunun hızlandırılması şeklinde gerçekleştirilir.
Her şeyden önce diş yüzeyi temizlenir ve dişin kendi rengi ortaya çıkarılır. Sonrasında ev tipi ya da ofis tipi beyazlatma yöntemlerinden bir tanesi kullanılır. Ev tipi beyazlatma işlemi için ağız ölçüsü alınır. Buna uygun bir şeffaf plak hazırlanır. Uzman diş hekimi tarafından verilen jel bu plağın içine sıkılır. Plak her gün belirli bir süre ağza takılır. İstenen düzeyde bir beyazlamaya ulaşabilmek için uygulamaya farklı sürelerde devam edilir.
Ofis tipi bleaching uygulamasında ise ev tipine göre daha yüksek yoğunlukta beyazlatıcı madde diş yüzeyine uzman diş hekimi tarafından uygulanır. Yine hekimin belirlediği bir süre beklenerek işlem tamamlanır.